Hva er selvtillit?

Det er noe man møter på hver dag i ulike situasjoner, sammenhenger, tidspunkt og steder. Det mange tenker er at det ytre kan vise hvor god selvtillt et menneske har, fordi oppførsel speiler personlighet. Men er det egentlig sant? 

Vil man med en gang tenke at en person har sykt høy selvtillit hvis han/hun legger ut utfordrende bilder på facebook, eller bloggen sin for den saks skyld? Ja, natuligvis. Men kan det ikke hende at det heller er et rop om oppmerksomhet og bekreftelse fordi personen rett og slett mangler alt av selvtillit? 

Det er ofte man kan se tilfeller av mennesker som virkelig har den ekte sterke selvtilliten sin synlig for hele verden. De som er stolte av seg selv. De som aksepterer hvordan de har blitt, hvordan de er og lever. De som kler seg akkurat som det passer dem,. De som skiller seg ut. De som viser hvem de er på utsiden. Er det for mye?

Er man selvopptatt hvis man ser seg i vinduer man går fobi? Er man selvopptatt hvis man bruker lang tid på badet, for å fikse seg ekstra mye og se ekstra bra ut? Er det å ha for lite eller for mye selvtillit?

Hva er sosialt akseptert? Liker samfunnet sterke personligheter som bruser ut med alt de har av selvtillit over på andre? 

For meg er selvtillit å skille seg ut, ikke forandre seg for andre fordi noen ikke liker deg, stå for det man sier og være seg selv. Selvrespekt.

Selvtillit kan være sykt irriterende. Enten viser folk for mye, har for mye, viser for lite eller har for lite. Hva er best? Hva er det som er sosialt akseptert? 

Hva er selvtillit for deg?

4 kommentarer

matildemedaas

15.08.2012 kl.23:40

wow utrolig bra skrevet! Utrolig bra begynnelse også :)

jeg syns det er bedre med selvtillit enn ingen, men samfunnet setter jo VELDIG harde rammer rundt hva som er "fint" og ikke. Så det blir vel vanskeligere og vanskeligere å opprettholde eller bygge opp selvtilliten sin pga nettopp dette!

linevero

16.08.2012 kl.03:20

Utrolig bra skrevet! Må si at det første bilde i innlegget var kjempe pent!

20.08.2012 kl.04:08

Du trenger ikke mer selvtillit, du trenger mer selvrespekt

Cathrine Flåtten

20.08.2012 kl.10:47

Anonym: hehe :P

Kommenter her!

Cathrine Flåtten

Cathrine Flåtten

17, Nittedal

Hei og velkommen til bloggen min :) Heter Cathrine Flåtten og her vil du lese om hva som skjer i min hverdag - trening, kosthold, venner, fest, og alt mellom himmel og jord. Håper dere som lesere oppfører dere, ikke slenger dritt eller er anonyme. Det setter jeg ihvertfall pris på.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... bloglovin

Arkiv

hits